melindagustavsson

Take me to NYC

Hello and welcome till min guide om New York. Nej men kollade på lite bilder ikväll från mina utomlandsresor och fastnade lite extra på resan till New York förra sommaren. Blev helt pirrig i hela kroppen och vill bara åka tillbaka nu direkt!! Kom då också på att jag aldrig skrev riktigt vad jag tyckte om den resan (rätta mig gärna om jag gjorde det för jag kommer inte ihåg), så nu tänkte jag skriva en liten guide om vad jag tyckte var roligast av allt vi hittade på och vad jag önskade vi också hade gjort/besökt. 

Först och främst: Ni måste åka sightseeing-buss. Man får sååå mycket information, hinner med och se sjukt mycket och man kan även hoppa av när och vart man vill vilket gör det väldigt enkelt att komma till vissa ställen som du egentligen skulle behöva betala taxi för. 
Jag tyckte det verkligen var värt att ta denna buss åtminstone 1 gång, dock var det lite svårt att få till bra bilder då bussen (nästan) hela tiden åker så finns chans till suddiga bilder. 

Shoppingen i New York är ju bara helt sjukt. Eller egentligen hela USA har ju sjukt bra shopping och affärer men New York är ju ändå lite känt för att vara en "fashion-city". Själva shopping var super, men blev dock besviken på själva folket som bodde där. Såg verkligen ingen som var snyggt klädd. Kanske bara jag som har en fantasibild om hur alla ser ut i Gossip Girl och Sex and the city... 
Bra affärer att besöka är: Century 21 (är ett shoppingcenter vid 9/11), Forever 21 och Macy's (hittade så sjukt mycket där). 

Sen har vi ju såklart Central Park, världen finaste och bästa ställe. Saknar den här parken så mycket, älskade verkligen att bara strossa runt och kolla på alla par som satt och åt picknick eller några barn som spelade baseball. Har något speciellt för parker och Central Park tog mig med storm! 

När vi ändå är inne på Central Park så kan vi ta denna bild som har en liten view över parken. Bilden är tagen från Empire State buildings utsiktsplats som också är ett måste när man befinner sig i NY. Vet inte hur mycket jag fotade här och det som överraskade mig var att det inte var så trångt med folk, utan man hade gott och plats där uppe. Så himla coolt!!!
En annan "vanlig" turistattraktion är ju Frihetsgudinnan. Var jättecoolt att se, men alla köer man fick stå i... OMG säger jag bara. Först till båten, sen var det smockat med folk på båten också, sedan kö av båten och sist kö efter man kommit av båten. Jag trodde allvarligt att jag skulle få psykbryt pågrund av att det var sååå varmt och jag hade huvudvärk för tillfället då också, inget bra minne för mig haha. Men själva statyn var superhäftig att se på så nära håll.  Times square ser ni här över. Jag tyckte det var värt att gå hit (vårt hotell låg supernära så var inte så långt att gå för oss). Jag fick upp en massa bilder från alla filmer man har sätt, till exempel New Years Eve. Är så sugen på att åka hit över nyårsafton någon dag i framtiden för det verkar verkligen vara så himla häftigt och mäktigt! Här var det också så sjukt mycket folk, gick så himla sakta att ta sig framåt men värt var det!! På denna gata kommer man bland annat hitta Forever 21, shopping shopping!!

Blev ni sugna nu på att åka hit? Kan då tipsa er om att boka er resa med flyg.nu som har en massa destinationer till bra priser, bland annat då New York! Klicka HÄÄÄR för att komma in på deras sida där det står mer om själva New York. Om ni vill besöka flyg.nu så kan ni klicka HÄÄÄR för direktlänk där det står mer om alla resor dem har, ni kanske är sugna på att åka till någon tropiskt land?

Jag kommer absolut åka tillbaka hit någon dag och tycker verkligen att ni ska försöka ta er hit för att uppleva staden själva. Men jag själv vill dock vänta tills jag är över 21 år eftersom det då man får gå in på nattklubbarna i USA, tror det kommer vara grymt!! 
Det jag önskar vi hade gjort när vi var här var att åka till ställena där Gossip Girl och Sex and the City spelades in. Skulle jättegärna vilja se det med egna ögon och iallafall låtsas att jag är med i serien hehe. Sen skulle jag även vilja besöka mer outlets eftersom jag hört att dem är sjukt bra i USA, men det får bli nästa gång!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas